Нови в онлайн продажбите, но опитни в предлагането на качествени продукти и услуги
Нови в онлайн продажбите, но опитни в предлагането на качествени продукти и услуги

Какво представляват I - образните греди?

 

I - образните гредите са структурно - здрави и леки конструктивни греди, използвани най - често при оразмеряване на подови и покривни конструкции. При използването им се гарантират равни и здрави повърхности на изпълнимата конструкция

Както повечето греди, I - образните греди обикновено се използват за прехвърляне на товари към, стени, колони и основи. 

За разлика от масивния дървен материал с традиционни размери, който може да се усуква, цепи и извива, I - образните греди предлагат по-добра консистенция и здравина, съчетанието от ниско тегло и здравина ги правят лесни за работа и транспорт. Тези качества правят  - образните греди популярни и предпочитани сред строителите на еднофамилни къщи, както и на леки търговски и многофамилни конструкции.

 

Какви са предимствата на I - образните греди?

I - образните греди са с висок стандарт в строителната индустрия.

Композитната им конструкция осигурява по - надеждна здравина, последователност и инженерни решения, които могат да осигурят по-добри характеристики от традиционния дървен материал със същите размери. 

Но това е една малка част от техните предимства.

 

По високи конструктивни изисквания:

 Благодарение на уникалната си конструкция I - образните греди, са с до 20 % по-здрави от традиционен дървени материал със същия размер.

 

По дълги от традиционните греди

 I - образните греди могат да се използват за премостване на по - големи пространства.

Поради фактът, че I - образните греди са доста по леки и здрави, разходите за труд с оглед бързият им монтаж намалява драстично.

 

Висока адаптивност:

С оглед конструкцията на I - образните греди и монтажа им на между - етажни и покривни конструкции прокарването на въздуховоди, проводници, тръби и др. никога не е било по лесно.

Предварително зададени в проекта, могат да се щамповат отвори за всички инсталации, с цел да улеснят монтажа им, и да се подсилят ( ако е необходимо) в сектора на монтаж.

 

 

 

 

 

Гаранция за качество:

I - образните греди са проектирани да бъдат винаги с надежни характеристики за здравина, устойчивост и оразмеряване.

Винаги ще получавате един и същ внимателно изработен и професионално инспектиран продукт всеки път.

Гаранцията за качество и надеждност са на първо място в нашата философия на производство.

 

Устойчиво,екологично и интелигентно  изработени:

За оразмеряване и изработка на традиционните подови и покривни конструкции с подходяща здравина и устойчивост са необходими много ресурси за дървен материал и не по - малко за крепежни елементи и топлоизолация.

С внедряването на I - образните греди във вашата конструкция Вие спестявате около 40% от дървен материал необходим за изработка по конвенционален метод. Възможност да поставите по - дебел слой топлоизолация. По лесно и по правилно организирате прокарването на други инсталации във пространствата за монтаж.

 

Приложение на I - образните греди

I - образните греди са подходящ продукт за жилищни и индустриални строителни проекти, защото се предлагат и в извън - габаритни размери ( до 12 метра)

Не се изключва и възможността от използването им за оразмеряване на външни и преградни стени с оглед по - ниска цена, по високо качество и екологично - чист продукт.

Здравината и стабилността им ги правят популярен избор за оразмеряване на покривни и подови конструкции, без потенциални дефекти от изкривяване, усукване и извиване…. резултатът е по прави и качествени повърхности на етажни, покривни и стенни конструкции.

Съчетанието от здравина, качество и устойчивост във времето им осигурява доверен комфорт при избор за конкретно приложение

 

 

Как се изработват I - образните греди?

I - образните греди се състоят от OSB лента или пресован шперплат  между два фланеца от естествено дърво. Слепват  с трайно структурно лепило. С оглед приложението, сечението и оразмеряването, гредите се изработват за две основни приложения:

За общи и жилищни производства - С OSB лента за стандартни приложения ( еднофамилни и много - фамилни къщи, подови, стенни и покривни  конструкции)

За индустриални и промишлени цели- С пресован шперплат съединени с лепило и сглобка за по - високи натоварвания.

 

Имат ли стандартни размери за I - образните греди:

I - образните греди се произвеждат със сечение ( профилна височина) отж20 до 60 см, като стандартно се произвеждат през 5 см разлика.Дължина от 3 до 12 метра със стандартна разлика от 1 метър.

Могат и да се произведат и нестандартни размери откъм сечение и дължина, според концепция на клиента.

 

През какво разстояние се инсталират I - образните греди.

В зависимост от приложението и сечението за което ще се ползват разстоянията може да варират в диапазон.

Винаги можете да се консултирате с нас, и или да Ви предоставим информация относно допустимите натоварвания на видът, който сте решили да използвате.

 

Как да преценя какви греди са ми необходими:

За всяка конкретна цел - можем да изготвим план за разпределение, сечение и количествено - стойностна сметка за вида и количеството I - образни греди необходими за реализация на вашият проект

 

I-гредите по-евтини ли са от традиционния дървен материал?

Съпоставката между двата вида материал не може да има, защото единият е производен на другия.

Разликата в цената идва от степента на изкривявания, бързият монтаж поради лекотата, спестява значителни разходи за труд, и не на последно място съпоставката в качеството и гладкост на повърхностите. 

 

Колко струват I - образните греди?

Цените се определят от сечение, дължина и приложение ( стандартно строителство или индустриално)

Обикновено цената се формира на базата на текущата цена на стандартния дървен материал, OSB,  шперплат и другите компоненти нужни за изработка, като разходи за транспорт, труд, разходи върху труда. 

Предлаганите от нас продукти се предлагат с цена за линеен метър и вида сечение ( профилна височина), която Ви е необходима.

За наличности на видовете греди може да проверите в сайта